CashController geeft ondernemers grip op liquiditeit

thumbnail_IMG_3650

Veel MKB-ondernemers hebben onvoldoende zicht op de liquiditeit van hun bedrijf en kunnen daardoor in grote problemen komen. Met de introductie van CashController heeft FinForce uit ‘s-Hertogenbosch hiervoor een oplossing bedacht. “CashController helpt MKB-ondernemers om zelf meer grip te krijgen op hun liquiditeit”, aldus directeur Peter Wouters van het bedrijf, dat onlangs is verhuisd naar de Spinhuiswal 2 in ‘s-Hertogenbosch.

Een groot deel van de MKB-ondernemers richt zich vooral op de primaire processen in hun bedrijf. Daardoor zijn zij niet altijd goed op de hoogte van de financiële gang van zaken. Volgens Peter Wouters wordt in de huidige tijd wel verwacht van ondernemers dat zij goed op de hoogte zijn van de financiële situatie van hun bedrijf. “De wereld wordt steeds kleiner en de tijd gaat steeds sneller. Ondernemers hebben daarom behoefte aan financiële flexibiliteit en transparantie. Zeker als er sprake is van groei, seizoensgevoeligheid of regelmatig overleg met de bank”, vertelt Wouters, die over jarenlange ervaring als liquiditeitsplanner beschikt. “Met CashController bieden wij ondernemers met behulp van een online koppeling op hun administratie dashboards, die inzicht geven in hun wekelijkse liquiditeitsontwikkeling op klant- en leveranciersniveau. Daardoor krijgen zij zelf grip op de liquiditeit van hun bedrijf en kunnen zij snel anticiperen op actuele ontwikkelingen.”

Informatiebehoefte
De ontwikkeling van CashController is mede mogelijk gemaakt door OndernemersLift+. Deze organisatie helpt kansrijke start-ups in Noordoost-Brabant naar de volgende stap in hun ontwikkeling. De business developers van OndernemersLift+ komen in de praktijk regelmatig bedrijven tegen, die in de knel zitten door problemen met hun liquiditeit. Zij zijn daarom blij met de introductie van CashController. Wouters: “OndernemersLift+ heeft ons niet alleen een lening verstrekt, maar ook geholpen met de juiste positionering van het product in de markt. CashController speelt perfect in op de informatiebehoefte van de ondernemer. We zijn er klaar voor om toekomstige gebruikers te verwelkomen.”

Bedrijfsresultaat

CashController signaleert niet alleen in een vroeg stadium liquiditeitsproblemen bij MKB-ondernemingen, maar biedt bedrijven ook mogelijkheden om verder te groeien. Bovendien is het product op ieder moment eenvoudig te installeren en sluit het naadloos aan op de top 10 MKB-boekhoudsystemen. Wouters: “Met name voor bedrijven die financiële ruimte nodig hebben voor groei, is het belangrijk om hun cashflow te stroomlijnen. Ook groothandels en seizoensgebonden bedrijven hebben vaak te maken met grote schommelingen in hun liquide middelen. Met CashController kunnen zij hun liquiditeit afstemmen op deze specifieke bedrijfssituaties en gericht kijken hoe zij hun winst kunnen verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *